Brichete Pini&Kay

Brichete Pini&Kay

Brichetele Pini-Kay reprezinta un brichete de forma paralepiped cu 4, 6 sau opt laturi cu o gaura radială, realizată mecanic. Brichetele este obţinut prin presarea la temperatură  (pînă la 400 C) şi presiune înaltă (1000-1100 bari)  a materialului în prealabil uscat.

Brichete Pini&Kay obţinut prin tratament termic are o culoare maro sau negru distinctiv al crustei exterioare. Crusta oferă brichetelor de acest tip:  rezistența la deteriorare mecanică, rezistență ridicată la umiditate.

Brichete Pini&Kay are o capacitatea de ardere/mocnire îndelungată, cu eliberarea uniformă a căldurii şi o temperatură înaltă. Acest efect se obţine graţie formei şi găurii longitudinale. Totodată gaura longitudinală permite ventilarea proprie a brichetului, fapt ce permite utilizarea lui în cazane cu sisteme de ventilare cu capacitate redusă.

 

Totodată la utilizarea pentru grătar, deoarece la contact cu grăsimea nu izbucnesc flăcări. Nu împroaşcă scântei şi eliberează de 3-4 ori mai puţină cenuşă. Cenuşa constituie mai puțin de 1% şi poate fi utilizată ca îngrășământ valoros care este ecologic.

Valoarea calorică a brichete Pini Kay este 4900-5100 kcal / kg, care depășește cu mult valoarea calorică a lemnului datorită arderii uniforme pe toată suprafaţa inclusiv din interior.

Densitate înaltă permite de a le stoca aproape pe termen nelimitat în condiții de umiditate atmosferică.